Algemene info

Hier vind je alles wat je moet weten over onze school. Van schooluren tot afwezigheden en ziekte, we hebben alles voor je op een rijtje gezet. Wij staan steeds klaar om jullie vragen te beantwoorden en jullie te helpen waar nodig. 

Schooluren: tijd om te leren en te spelen

  • Voormiddag: van 08u35 tot 12u20
  • Namiddag: van 13u20 tot 15u00
  • Woensdag: van 08u35 tot 12u10 


Hierboven vind je onze schooluren. In de voormiddag beginnen we om 08u35 en eindigen we om 12u20, terwijl we in de namiddag van 13u20 tot 15u00 werken. Woensdag is een beetje korter, van 08u35 tot 12u10.

We willen graag alle ouders vragen om ervoor te zorgen dat hun kinderen op tijd op school zijn, zodat ze niets missen. Maar stuur de kinderen niet te vroeg naar school, want het toezicht begint pas om 08u20.

Buiten de schooluren gelden er andere regels. Niemand mag vóór 08u20 op de speelplaats komen. Dezelfde regeling geldt 's avonds. Na 15u15 is er geen toezicht meer.

 

Buitenschoolse opvang

Villa Kakelbont biedt voor- en naschoolse opvang aan voor kinderen woonachtig in Groot-Lanaken.

Vanaf de eerste dag in de kleuterklas tot ze de overstap maken naar het middelbaar onderwijs kunnen kinderen terecht bij Villa Kakelbont. 

 

Graag aanwezig op School

Gedurende het schooljaar willen we graag dat leerlingen zo veel mogelijk aanwezig zijn op school, zelfs als ze niet leerplichtig zijn. Waarom? Omdat regelmatig naar school gaan cruciaal is voor de vooruitgang van je kind. We willen niet dat ze achterop raken of zich buitengesloten voelen van de groep.

Bovendien worden de afwezigheidsgegevens van je kind doorgegeven aan de overheid. Als je kind niet genoeg dagen op school aanwezig is, kunnen ze hun kleuter- en/of schooltoeslag verliezen.

Maar als je kind regelmatig te laat komt of vaak afwezig is, laten we dan samen kijken naar manieren om de betrokkenheid van je kind te vergroten. Want school hoeft helemaal niet saai te zijn, en we willen dat je kind alle kansen krijgt om te groeien en te bloeien!

 

Ziekte en ongevallen op school: alles wat je moet weten (maar liever niet nodig hebt!)

Kinderen die ziek zijn horen niet op school. Gelieve de school steeds op de hoogte te brengen van zijn/haar afwezigheid.

Medicatie op school

Heeft je kind tijdens de schooluren medicatie nodig? Dan kan de school hierop toezien via een aanvraagformulier dat jij en de behandelende arts ondertekenen. Andere medische handelingen worden niet uitgevoerd, maar we helpen je graag bij het vinden van verpleegkundige ondersteuning.

Ongeval

Bij een ongeval op school bieden we eerste hulp en contacteren we de ouders om het kind op te halen en eventueel naar de dokter te gaan. Als de ouders niet bereikbaar zijn, raadplegen we een dokter. We geven een verzekeringspapier mee dat door de arts wordt ingevuld en naar de verzekeraar wordt opgestuurd. Zo ben je gerust dat alles goed wordt afgehandeld.

 

Ouderraad

Ben jij een betrokken ouder van een kind op onze kleuter- of lagere school? Dan hebben we goed nieuws voor je! Word lid van de ouderraad van de school! Het is een groep enthousiaste ouders die zich inzetten voor de school en erkend is als onderdeel van de school en aangesloten bij de Vlaamse confederatie van ouders en ouderverenigingen.

De ouderraad organiseert ook leuke activiteiten en initiatieven ten voordele van de school, zoals de halloweentocht. Je bent altijd welkom om een vergadering bij te wonen en meer te weten te komen over wat de ouderraad doet en hoe je kunt helpen. Neem contact op met Tineke van de Weijer (octwezeltje@gmail.com) voor meer informatie en join the club!