Cahier reeks Kinderopvang

De VVSG en Politeia lanceren een nieuwe publicatie: Cahier Kinderopvang. De reeks Cahier Kinderopvang biedt verantwoordelijken en medewerkers in de kinderopvang inspiratie, informatie en werkinstrumenten om de opvang nog professioneler, veiliger en kwaliteitsvoller te organiseren en om inhoud te geven aan het pedagogisch en aan het kwaliteitsbeleid.

Met deze Cahiers en bijhorende website biedt het VVSG-Steunpunt Kinderopvang een nieuw platform met interessante informatie en inspiratie, een beknopte weergave van (wetenschappelijke) inzichten, boeiende praktijkvoorbeelden en handige werkinstrumenten. Elk Cahier Kinderopvang behandelt een specifiek thema waarmee je als verantwoordelijke of medewerker in de kinderopvang zeker al in contact kwam. Via de website reiken we je ook nog eens handige werkinstrumenten, videomateriaal en links aan rond deze specifieke thema’s.

 

cahier_01Kinderen geleidelijk aan laten wennen aan de kinderopvang is waardevol, zelfs essentieel. Dit Cahier biedt inspiratie voor het uitwerken of verfijnen van een wenbeleid in een gezins- of groepsopvang. Talrijke werkinstrumenten die je kan gebruiken in de dagelijkse werking maken dit Cahier tot een hebbeding voor elke opvang die inzet op een goede samenwerking tussen ouder en opvang en op het welbevinden en betrokkenheid van het kind. Meer info hierover

 

cahier_04In dit cahier krijg je handige tips en tricks over het gebruik van Facebook in jouw kinderopvang. Kan je Facebook gebruiken in contact met de ouders? Wat zijn de nieuwste mogelijkheden? En hoe zit het met privacy?
Stapsgewijs en via handige voorbeelden ontdek je hoe facebook een meerwaarde kan zijn voor jouw gezins- of groepsopvang.
Meer info hierover